Over mij - Niels Kim

Mijn naam is Niels Kim en ik ben geboren in 1989 in Zaandam. Na 18 jaar in Zaandam te hebben gewoond, ben ik in 2008 naar Groningen verhuisd om te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen. In februari 2013 heb ik mijn studie Brand & Designmanagement (onderdeel van de opleiding Communicatiesystemen) afgerond. Niet veel later ben ik aan de slag gegaan als front-end developer bij Belsimpel.nl.

Design & Webdevelopment

Sinds de eeuwwisseling ben ik bezig met de vele aspecten van webdesign en webdevelopment. Later ben ik me ook gaan richten op het ontwerpen van logo's, posters, visitekaartjes en diverse andere printmedia.

Fotografie & Videografie

Rond 2006 besloot ik om een camera te kopen omdat ik steeds meer geïnteresseerd in raakte in fotografie. Na een periode met een compactcamera foto's te hebben gemaakt, merkte ik dat ik de grenzen van mijn camera had bereikt en in 2008 heb ik een digitale spiegelreflex gekocht om mijn creativiteit verder te kunnen uitbreiden. Sindsdien ben ik me verder gaan verdiepen in fotografie, met in 2011 opnieuw een camera-upgrade. Dankzij deze nieuwe camera ben ik me ook meer bezig gaan houden met videoproducties.

Auteur & Redactie-werk

In het verleden schreef ik al enkele artikelen, vooral over webdesign, voor RoadtoWWW, Websiteforum.nl en mijn eigen site. Daarnaast heb ik ook over diverse andere onderwerpen diverse artikelen geschreven voor verschillende publicaties. Sinds juni 2012 schrijf ik diverse artikelen voor Studenten.net, waaronder een blog over mijn strijd tegen de kilo's.

Studio BEN & Visueel Vermogen

Samen met een goede vriend ben ik in 2010 Studio BEN gestart. Onder deze noemer kan ik met veel plezier mijn beroep als designer en ontwikkelaar uitoefenen. Een jaar later hebben we daar Visueel Vermogen aan toegevoegd, hier richten we ons vooral op fotografie en video's.

 

Over mij

Foto / Video-agenda

  • 07/09/13Portretfotografie familie
  • 12/10/13Maker Faire Groningen (video & foto's)
  • 14-30/04/14Vakantie Los Angeles & Las Vegas
  • 24/05/14De Nacht van Kunst & Wetenschap (foto's)
  • 06/06/14Winnaar Studentenhuis van het Jaar 2014 (foto's)